ÚJ! - Hamarosan megjelenik a Csupafül iskolai munkafüzet

Fésűs Éva: Csupafül 22 meséje - iskolai munkafüzet

 

Régen adtunk hírt magunkról, a nyár sok feladatot tartogatott számunkra. No, de most már itt vagyunk, és az elmúlt időszak három nagy projektjének egyikéről be is számolunk nektek! :)

Évekkel ezelőtt kezdődött a Csupafül mesekönyvhöz tartozó iskolai munkafüzet előkészítése. Egy mesekönyvrendelés kapcsán ismerkedtünk meg Fodor-Béndek Dorinával, akiről először csak annyi derült ki, hogy tanító, később az is bebizonyosodott, hogy remek ötletei vannak, szuper feladatsorokat állított össze! :) Részt vettek még a munkában a Siófoki Széchenyi István Általános Iskola tanítói, Kerekes Petra (a feladatsorok átnézésében és lektorálásában segített) és S. Béres Bernadett (olvasószerkesztőként nézte át tüzetesen a kiadványt).

A két kötetes kiadványba bekerültek a mesék szövegei is (!), és minden meséhez 6-8 szövegértési feladat. A feladatsorok elsősorban 2-3. osztályosoknak készültek. Sokat vaciláltunk, hogy a mesék szövege is bekerüljön-e a munkafüzetbe, leginkább attól tartava, hogy így nagyon vastag lesz a végeredmény, mert a B5-ös méretet (ami az eddigi Csupafül kiadványok mérete volt) tartani szerettük volna. Sokkal praktikusabbnak éreztük ezt a kisebb formátumot, mint a gyerekek egész asztalát elfoglaló nagy munkafüzeteket. Sok érv szólt viszont a szövegek bekerülése mellett, így végül két kötetes lett a munkafüzet. Az első részben az első 11 mese található és minden mese után a hozzá tartozó feladatok, a második részben pedig a második 11 mese és a feladatok.

A mesék szövegénél a korosztálynak megfelelő betűméretet igyekeztünk használni. A szövegbe nem került kép, hogy ne legyen zavaró, de a feladatoknál törekedtünk sok színes kép (legtöbbször a mesekönyvből vettük) és ábra használatára. Fontosnak tartottam, hogy az olyan feladatoknál, ahol írni is kell, ne csak egy vonalat adjunk a gyerekeknek, hanem az írásfüzet vonalazását alkalmazzuk. Látom, milyen sokat bosszankodnak a gyerekek, ha nem fér ki az írni való az annak szánt helyre, ezért külön figyeltem arra, hogy a vonalazás minden esetben elég hosszú legyen. (Ha láttátok volna az asztalomat! Egy másodikos írásfüzet kitépett lapján gyöngybetűkkel sorakoztak a hosszú szavak, amiket a monitorhoz méricskéltem :) :) Később néhány kinyomtatott és a gyerekeink által kitöltött tesztoldal is odakerült.) 

 

Árak:
Mf 1. rész: 1500 Ft
Mf 2. rész: 1500 Ft

Csoportos kedvezményes csomagok:
Kis csomag:          Mf 1. rész + Mf 2. rész: 2500 Ft (17% kedvezmény)
Közepes csomag: Mf 1. rész + Mf 2. rész + Lapozgató(képgyűjtemény) + Színező: 3500 Ft (30% kedvezmény)
Teljes csomag:      Mf 1. rész + Mf 2. rész + Lapozgató(képgyűjtemény) + Színező + Mesekönyv: 5000 Ft (50% kedvezmény)

A kedvezmények igénybevételének feltétele, hogy a három csomagfajtából összesen min. 10 db-ot rendeljetek (pl. 3 db kis csomag, 1 db közepes csomag, 6 db teljes csomag). Azt gondoljuk, hogy 10 főnél kisebb osztály talán nincs. Azért csak nagyobb darabszám esetén tudunk kedvezményt adni, mert itt csökken a csomagolási és egyéb időigény és költség.

 

A visszajelzések azt támasztják alá, hogy a lapozgató képei jól használhatóak a történetek felidézésénél, a részletgazdag képek beszéltetik a gyerekeket. A színező bőven ad lehetőséget akár házi feladatnak is egy-egy kedvenc részlet kiszínezésével. A mesekönyv pedig örök darab, nekünk is megvannak azok a gyerekkori mesekönyveink, amiket értékesnek tartottak és amikre vigyáztak a szüleink. Kedves tanítók! Biztassátok a szülőket, hogy ha tehetik, a teljes csomagot válasszák, hogy a gyerekek évek múltán is elővehessék majd a mesekönyvet. Nem véletlenül lett keménytáblás, igényes papírra nyomtatott. Évtizedekre szántuk! :)

 

A munkafüzet elkészítése nagy öröm volt. Már a nyomdában van, nagyon várom, hogy kézbe vehessük, és felkerüljön a webshop-ba is! :)

 

Frissítés:
Megjelent a Csupafül munkafüzet! :) Itt találod a termékek között.

 

 

 

Panka