Sodrófa a karácsonyi vásárban

fenyőfa nyomda karácsonyi vásár panka&pietro

Ha te is azon agyaltál mostanában, hogy mit készíts az oviba / iskolába karácsonyi vásárra, ami nem süti, olcsó, hasznos, karácsonyhoz köze van, hamar kész vagy vele... Megmutatom, én mit találtam ki! :)

Tavaly karácsonyra nyomdákat készítettünk az unokatesóknak. Pietro akácágból vágta és csiszolta az alapot, amire ragasztópisztollyal applikáltam fel a dekor gumiból kivágott formákat. Temperával vékonyan befestve lehet velük papírra nyomdázni.

Ebből az ötletből indultam ki, és próbáltam egy egyszerűbb változatot kitalálni. Az alap most egy régi sodrófa lett, ezt vágtam fel karikákra. Pietro megmutatta, hogy használjam a gérvágó fűrészt. Ó, megy ez, mint a kolbász szeletelés - gondoltam. Utólag azért kiderült, hogy túl lelkesen csináltam, nem ártott volna lassabban, óvatosabban... A karikák gyorsan elkészültek, a csiszolásuk sem volt sok idő. Dekorgumiból pici fenyő formákat vágtam ki, ragasztópisztollyal ragasztottam a karikákra. Aztán nekiálltunk dobozt hajtogatni. Ezt legközelebb leegyszerűsítem, mert nagyon időigényes, de a hozadéka, hogy az iskolás már egész gyorsan csinálta, a keze ügyesítésének biztosan jót tett, a kisebbek pedig apró ficlikre vágták a papírvágóval a maradék papírdarabokat, így az asztal körül igazi havas téli táj lett a fenyők mellé... :)

Kipróbáltunk egy kis fenyőfa nyomdát (aminek a sodrófa miatt az alapja is fenyőfa... höhö), és készítettünk néhány kísérőkártya bemutató darabot is, hogy meghozzuk a kedvét a tisztelt vásározó publikumnak. :)

 

Panka