Lakókocsival a Káli-medencében

Káli-medence lakókocsival panka&pietro

 

Itt az őszi szünet, elmentünk egy kicsit csavarogni. Igyekeztünk kihasználni a napsütéses napokat, ezért már a szünet nulladik napján, péntek délután elindultunk. Annyit tudtunk, hogy jó lenne látni a Balatont, és a Balaton-felvidék egy részét.

Elég késő délután indultunk, útközben belőttük az első szálláshelyet: Balatonalmádi, valahol a parton. Kinéztem google maps-en egy part menti tágas parkolót. Nem sok "szomszédunk" volt, de reggel az ablakból két lakóautót is láttunk... no meg a Balatont :) Annyira jó ébredés után paplanba burkolózva az ágyból nézni a kilátást! Most épp a Balcsit... :) Sétáltunk, rollereztünk egyet a parton, megnéztünk egy vitorlás kikötőt, vadkacsákat. Amikor kigyönyörködtük magunkat, tovább indultunk.

 

 

A következő célpont Köveskál lett. Szuper helyet találtunk a falu szélén, kilátással a Hegyestűre. Egy igényesen, a helyi építészeti stílusnak megfelelően kialakított vendéglőben ebédeltünk (nem győztem agyamba vésni a látványt), aztán végigsétáltuk és -fotóztuk a falut. Meleg, napsütéses, szép nap volt, igazi őszi színekkel.

 

 

Vasárnap reggel nagy ködre ébredtünk. Átgurultunk Szentbékkállára, ott is sétáltunk egyet. Nem lett barátságosabb az idő, úgyhogy nem maradtunk sokáig. Felcsatoltunk a lakókocsit, és hazafelé indultunk.

 

 

Útközben mégis kisütött a nap, így még nézegethettük a tájat és a falvakat. Balatonfűzfő előtt egy táblát meglátva Pietroval összekacsintottunk, és egy gyors döntéssel a Balatoni bobpálya felé vettük az irányt. Ebédidőben értünk a parkolóba. Amíg a fiúk körülnéztek, összeütöttem egy rántottát. Megebédeltünk, aztán irány a bobozás. Nagyon élvezték a srácok. Meg mi is :) Estig maradtak volna, de nem volt olcsó mulatság, úgyhogy végül egy kürtőskaláccsal engeszteltük ki őket. Innen már haza jöttünk, estére meg is érkeztünk. Egy hétvége volt, mégis nagyon hosszúnak tűnt a sok élmény miatt. Kérdezték is a gyerekek, hogy hány nap telt el az őszi szünetből. Még csak most kezdődik :)

 

 

 

Panka