Kerti söprűk

Fiskars kerti söprűk panka&pietro

 

Van a nagymamámnak egy igen-igen izgalmas mesekönyve, az Ajnácska. (Megér egy külön bejegyzést, van hozzá pár sztorim, ígérem, egyszer megírom :) Ebben a mesében van egy elég gonosz nőszemély, Nadály hercegnő, akinek van egy söprűje, és a rossz nyelvek szerint csap is néha vele egy-egy kört... Gondolom, nagymamám olyan klasszikus söprűre gondolt a mese megírásakor, amilyen sokunk kerti söprűje. Nekünk is ilyen volt itthon egész mostanáig.

De már nagyon vágytam egy olyan söprűre, amivel hatékonyabban le tudom takarítani a bontott téglával burkolt teraszt. Ez ugyanis anyagából kifolyólag elég egyenetlen felszínű, és a mélyedésekben könnyen ott marad a por, homok. A másik bajom az volt a régi söprűvel, hogy nagyon rövid a nyele, nekem pont kényelmetlen. Volt már egy Fiskars QuikFit nyelünk, különböző fejekkel használjuk és nagyon szeretjük. Ehhez választottunk most két söprűfejet: egy parvist, és egy másik univerzálisat, ami levélsöpréshez is jó. Van egy nagy beton placcunk, amin a srácok szoktak biciklizni, gördeszkázni, elég nagy terület, ennek takarításához gondoltam a durva söprűfejet.

 

 

Nem csalódtam! Ez a partvisfej, szuper! Két féle sörte van rajta, erősebb, és puhább, így az egyenetlen felület minden kis gödréből kisöpri a port. Tökéletesen le tudom takarítani vele a teraszt, még a kinti lábtörlőket is elég jól le lehet vele homoktalanítani. Akinek simább felületű terasza, járdája, kerti utacskája van (pl. térkővel, kőlappal burkolt), annak egy szélesebb fejű járdatisztító söprűfej lesz az ideális.

 

 

A másik fejet a betonplaccon próbáltam ki, ahova már bőven hullott a falevél. Ezzel a fejjel kifelé kell söpörni. Én jobb kezes vagyok, és normál esetben úgy fogom a söprűt, hogy a bal kezemmel fogom följebb a nyelet, és magam előtt jobbról balra söprök. Ezzel a söprűvel ezzel a kéztartással (bal kéz fent, jobb kéz lent) balról jobbra kell kifelé tolni a söpörni valót. Ez nekem először furcsa volt. Pietronak megmutattam, nem is érette, miről beszélek, neki pont így esett kézre :)

 

 

Szép őszt, színes faleveleket nektek is! :)

 

 

Panka