DIY - Tüskeböki jelmez

Tüskeböki farsangi jelmez Fésűs Éva Csupafül 22 meséje panka&pietro

 

Idén nálunk az ovis és az iskolás is Tüskeböki szeretett volna lenni farsangon. Aki még nem ismeri Tüskebökit, ő nagymamám, Fésűs Éva: Csupafül 22 meséje c. mesekönyvének egyik főszereplője, egy süngyerek.

A projekthez összesen 2 fekete, 1 piros és 1 zöld A4-es dekorgumit vettünk. Nem volt egy nagy beruházás... :) A feketéből egy papírsablon alapján körcikkeket vágram ki (remek Fiskars ollóim vannak!). Ezeket összehajtva összevarrtam, az így keletkezett kúpok alját 3-4 helyen kicsit bevágtam, hogy ezek a részek kihajtogatva egy kis peremet adjanak a kúp alakú tüskéknek.

Pietro egy régi fekete nadrágja szárából varrtam egy egyszerű kis mellényt. (Ebben már volt rutinom, mert tavaly a gatya másik szárából betyár jelmezhez varrtam egy másik mellénykét :) A mellény hátára rátűzögettem a tüskéket, és körbevarrogattam mindegyiket a kis peremén. Cipzárvarró talpat raktam fel a varrógépre, hogy jobban hozzáférjek. Ez után jöttek a szamócák. A mesekönyv harmadik meséjében ugyanis Tüskeböki szamócákat visz a hátán. Hogy kinek? Olvassátok el a mesekönyvben! :) Édua (Szűcs Édua, a mesekönyv illusztrátora) három szamócát rajzolt Tüskeböki hátára, így hát mi is ennyit készítettünk. Piros és zöld dekorgumiból vágtam ki, a két részt pedig összevarrtam. A szamócák magocskáit alkoholos filccel csak rárajzoltam. A kész szamócákat egy-egy tüskére varrtam, persze így nem lett a tüskére felszúrva, de így is pont jó lett.

Az így elkészült tüskés mellényben rohangált pár napig mindhárom gyerek, én pedig drukkoltam, hogy kibírja a farsangi bulikig... Az ominózus napon egy nagy fekete pólót kaptak a mellény alá, orruk hegyét feketére rajzoltam arckrétával, a hajukat pedig tüskésre waxoltuk. Az oviban délelőtt volt a farsang, déluán pedig vittem a suliba a jelmezt.

Mindez éppen azon a napon volt, amikor délelőtt megtudtuk, hogy nagymamám a Mennyországba költözött... Szép emlékezés volt ez így rá..

 

Panka