DIY - Gyerekhálózsák

diy gyerekhálózsák varrás panka&pietro

 

Ahogy kinőtte az első gyerekünk az ikeás hálózsákokat, elmentem egy bababoltba hálózsákot keresni. Úgy jöttem haza, hogy inkább varrok én egyet. Ez volt az első hálózsák. Azóta már többet varrtam, ahogy nőttek és egyre többen lettek :) a gyerekek. Aludhatnának paplan alatt is, de olyan kitakarózósak, hogy még nem érett meg rá a helyzet.

Most eljött egy olyan pillanat, hogy egyszerre mindhárom gyereknek új hálózsákot kellett varrni. Így azért nem volt kevés idő, de minden délután varrtam egy kicsit, és végül csak kész lett! :)

A varrást az anyukámtól lestem el (ő meg az övétől), máshol nem tanultam. Nem olyan tökéletes, mintha egy varrónő csinálná. Amikor lefotóztam a kész hálózsákokat, meg is állapítottam, hogy nem a világ legszebben megvarrt hálózsákjai, és egy kicsit el is bizonytalanodtam, hogy felrakjam-e ide a blogra. De tudjátok mit? Frászt! Rájöttem, hogy pont ez a lényeg! Ennek nem kell tökéletesnek lennie! Ha meglátnál egy varrónő-minőségben megvarrt cuccot, azt mondhatnád, hogy óóó, én így nem tudok, neki sem állok. Mi pedig arra szeretnénk biztatni titeket, hogy merjetek nekiállni, mert olyan jó ilyen dolgokat (is) csinálni! :)

 

Na, nem szaporítom a szót, lássuk a menetét!

1. Először kivágtam a vászonból a formát négy példányban (két külseje, két belseje), és a pufi anyagból két példányban. Az elejét és a hátulját első körben ugyanolyan formájúra vágtam, az elejét a nyakánál és a karjánál később vágtam méretre. Hűséges társaim a Fiskars szabó- és cérnavágó ollója, azt hiszem, még ezer évig fogom használni mindkettőt :)

2. Két textil közé egy pufit rakva összetűztem a három réteget. A gombostűkkel függőleges vonalakat jelöltem, amikkel négy-öt részre tagoltam az anyagot. Ezek mentén varrtam csíkokat, aztán keresztben varrt vonalakkal berácsoztam. Így a pufi nem fog csúszkálni benne mosáskor sem.

3. Amikor megvolt a steppelés, behajtogattam az anyag szélét, és bebugyoláltam a pufit a hálózsák hátsó lapjánál. Az elejénél csak alul, a karkivágásig csináltam ezt meg.

 

 

4. Ezután odamértem a gyerekekhez a kész darabokat. Kivágtam a hálózsák elejéből a nyak- és karkivágásokat, aztán végigvágtam a cippzár helyét (pár centivel rövidebb vágás kell, mint a cippzár).

5. Visszahajtogattam a többi helyen is az anyagot a széleknél, és betűztem a cippzárt. No, meg egy panka&pietro címkét... :) :) Aztán ezt is bevarrtam.

 

 

6. Összevarrtam az elejét és a hátulját a vállaknál aztán az alsó résznél, és tadaaam! :)

 

 

 

Panka