12.000 Ft-ot meghaladó vásárlás esetén akár INGYENES SZÁLLÍTÁS is elérhető!

Csupafül Kreatív füzet

Fésűs Éva: Csupafül 22 meséje kreatív füzet panka&peitro

Ahogy a webshop-ban egy ideje láthattátok, elfogytak a Csupafül mesekönyvhöz tartozó lapozgatók és színezők. Átdolgoztam őket, egy füzetbe kerültek, plusz oldalakkal bővültek, és most itt a várva várt KREATÍV FÜZET! :)
Míg a Csupafül mesekönyvhöz tartozó iskolai munkafüzet 2-3. osztályosoknak szól (írni, olvasni kell már hozzá), ez a füzet elsősorban az 1-2. osztályosoknak készült, és persze mindenkinek, aki szeret rajzolni, színezni, alkotni.


 

Mi van a füzetben?

Képek
Amikor a mesekönyv jubileumi kiadása készült, Szűcs Édua, az illusztrátor, mind a 22 meséhez rajzolt egy-egy részletgazdag, komplex képet. Ezek a képek kicsiben a mesekönyvben is szerepelnek, de a lapozgatóban volt az igazi helyük. Ezt a füzetet annak idején a gyerekek kezébe szántuk, hogy meseolvasás közben nézegethessék a képeket. A képek most a kreatív füzetbe kerültek, reméljük, jut minden gyerek kezébe, aki a mesét hallgatja!

Színezni való
A színes képek fekete-fehér változatából lett a színező, most a komplex képek helyett néhány kinagyított részlet várja, hogy kiszínezzék a kicsik. 

Lapbook
1-2. osztályosoknak való igazán a lapbook készítés a füzet oldalai segítségével. Itt minden meséhez találtok egy feladatot, ahol színezni, rajzolni, vágni, ragasztani kell. Az elkészült apróságokat tetszőlegesen fel lehet ragasztani egy összehajtogatható nagyobb lapra vagy beragasztani egy füzetbe... Itt már a ti kreativitásotokon múlik, hogy milyen lesz a végeredmény. A füzet végében találtok színes és színezhető feliratokat, kis képeket, Csupafül versét, az író portréját. Ezeket szabadon használhatjátok a lapbook díszítéséhez.

A kreatív füzet felépítése

A kreatív füzet két mesénként halad. Az 1. és 2. mese színes képe után következnek a hozzájuk tartozó színezni valók. Így könnyen vissza lehet lapozni a színes képekhez, megnézni, hogy ott hogy volt kiszínezve. Utána következik a két meséhez tartozó lapbook-os oldal (az instrukciókkal), amit színezés után ki kell vágni a füzetből, és egy választott füzetbe vagy kartonlapra felragasztani.
Ha végeztél a teljes füzettel, kikerülnek a lapbook-os oldalak, lesz egy szép, saját ízlésedre készített lapbook-od, a füzetben pedig megmarad a színes képek gyűjteménye az általad színezett kis képekkel együtt.

 

Én így raktam össze a lapbook-omat:

Egy 50 cm * 65 cm-es kék lapot használtam, ezt osztottam hat részre. A lap hátuljának 5 részét is felhasználtam.

Iskolai osztályoknak csoportos kedvezményt tudunk adni a Kreatív füzet árából, a kedvezményes csomag ajánlatok pedig mindenki számára elérhetőek. Keresd itt a lehetőségeket a termékek között.

 

 

 

Panka