Alkoss - avagy mi kell a gyereknek

scheppach akkus barkácsgépek panka&pietro barkácsolás kézműveskedés

 

Mindig jó érzéssel tölt el, amikor egy szakember fogalmaz meg és mond ki olyan dolgokat, amiket én még csak érzek, sejtek. De akkor is megerősít, amikor számomra már kikristályosodott, meggyőződéssé érett dologról van szó. Kár, hogy még mindig vannak, akik nem tudják, hogy a gyerekeknek nagy szükségük van a spontán játékra, a kötetlen időtöltésre, a kertben bogarászásra, és hogy nem jó, ha mozgó képet néznek, ha számítógép előtt ülnek. Ebben a témában olvastam most is egy jó cikket Uzsalyné Pécsi Ritától Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”? – 1. rész címmel.

Hadd idézzek belőle egy kicsit, amit Rita is idéz egy tanulmányból:

"Otthon és az iskolában kerüljenek újra a nevelés középpontjába az egészséges gyermekkor legfontosabb összetevői: az erős kötődés a gyerekekre odafigyelő felnőttekhez; a spontán, kreatív játékra szánt idő; az olyan tananyag, amely gazdagon épít a zenére és más művészeti ágakra; a hangos olvasás; a mesemondás és a költészet; a ritmus és a mozgás; a főzés, az építés és a különféle kézműves-foglalkozások; a kertészkedés, valamint más, közvetlenül a természethez és a való világhoz kapcsolódó tevékenységek."

Szeretem, amikor a gyerekek valamit építenek, ötletelnek, próbálkoznak. A barkácsolás szeretetét és kézzel fogható eredményeit az apukájuktól, a nagypapáiktól is látják. A múltkor kipróbálták együtt az új scheppach barkácsgépeket. Mindenki élvezte. Nézzétek meg, mit alkottak! :)

 

 

SCHEPPACH Akkus szúrófűrész / dekopírfűrész (20V)

SCHEPPACH Akkus rezgőcsiszoló (20V)

 

 

SCHEPPACH Li-Ion akkumulátor 2 Ah (20 V)

 

 

SCHEPPACH DECO-XL dekopírfűrész 125W, 50mm

 

 

Scheppach akkus barkácsgépek

 

 

Panka